Στρατηγική συνεργασία του BnB News με το ASTA Chapter of Greece & Cyprus

Το BnB News ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία του με τo ASTA Chapter of Greece & Cyprus, το ελληνόφωνο τμήμα της American Society of Travel Advisors (ASTA). Με τη συνεργασία αυτή, το BnB News “ανοίγει τον δρόμο” για τους Property Managers ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να αποκτήσουν επαφές με την αμερικανική τουριστική αγορά.

Ποια είναι η ASTA

Πρόκειται για την Kοινωνία των Αμερικανών Τουριστικών Συμβούλων. Η ορολογία δεν είναι τυχαία επιλεγμένη αφού για τους Αμερικάνους, ο Travel Agent είναι ο σύμβουλός τους και τους επηρεάζει σε ό,τι αφορά το ταξίδι τους. Όπως ο ασφαλιστικός σύμβουλος, ο οικονομικός σύμβουλος κ.λπ.

Η ASTA είναι η μεγαλύτερη ένωση ταξιδιωτικών επαγγελματιών στον κόσμο. Τα 20.000 και πλέον μέλη της περιλαμβάνουν επαγγελματίες ταξιδιωτικούς συμβούλους και εταιρείες που προσφέρουν προϊόντα, όπως εκδρομές, κρουαζιέρες, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.λπ. Αποστολή της είναι μεταξύ άλλων, να εξασφαλίζει στους Αμερικάνους ταξιδιώτες ασφαλή ταξίδια, με όμορφο πρόγραμμα και κορυφαία διαμονή.

Είναι ο κορυφαίος υποστηρικτής των ταξιδιωτικών συμβούλων, της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και του ταξιδιώτη.

Η κοινωνία της ASTA αριθμεί εντός Αμερικής 49 chapters εξειδικευμένων επαγγελματιών του τουρισμού. Επαγγελματίες με παραδοσιακή και βαθιά γνώση του εξερχόμενου Αμερικάνικου τουρισμού, και όχι μόνο. Τους Αμερικάνους τουριστικούς πράκτορες. Δείτε τον χάρτη των chapters εντός Αμερικής.

Μια παγκόσμια κοινωνία συνεργασιών – ASTA Chapter of Greece & Cyprus

H ASTA είναι μια παγκόσμια κοινωνία συνεργατών που καταγράφει παρουσία σε 120 χώρες με ισχυρές και άρρηκτες σχέσεις μεταξύ της. Μέρος αυτής είναι και το ASTA Chapter of Greece & Cyprus. Είναι το ελληνικό & κυπριακό τμήμα της κοινωνίας της ASTA.

Η αποστολή του ASTA Chapter of Greece & Cyprus

Αποστολή του ASTA Chapter of Greece & Cyprus είναι να φέρνει σε επαφή, να αναπτύσσει και να καλλιεργεί τις συνεργασίες μεταξύ των Ελλήνων και Κυπρίων επαγγελματιών του τουρισμού και της φιλοξενίας  με Αμερικάνους πράκτορες στην Αμερική αλλά και με πράκτορες ανά τον κόσμο μέσω του δικτύου της ASTA. Η συνολική προβολή των δύο χωρών και των προορισμών τους βρίσκεται στο πυρήνα των δράσεων του ASTA Chapter of Greece & Cyprus.

Χαρακτηριστική είναι η βράβευση του τμήματος ως Chapter of the Year κατά τη διάρκεια του ASTA Global Convention 2021 που έλαβε χώρα στο Σικάγο 23-25 Αυγούστου.

Σχετικά με τη συνεργασία με το BnB News

Η χρονική στιγμή είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Το κοινό των Αμερικανών ταξιδιωτών στη χώρα μας έχει απογειωθεί ειδικά την εφετινή σεζόν σύμφωνα με όλα τα στοιχεία. Επίσης κατά την διάρκεια της πανδημίας έχουν αναδειχθεί τα πλεονεκτήματα των Short-Term Rentals & Villas που παρέχουν ιδιωτική φιλοξενία και υψηλού επιπέδου παροχές. Κάτι που αναζητά το κοινό της Αμερικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην αγορά της Αμερικής επανήλθαν από τον Μάρτιο τα θετικά ρεκόρ στην αγορά των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων. Ενώ την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί τουρίστες φέρονται διατεθημένοι να πληρώσουν αρκετά χρήματα για το ταξίδι τους στην Ελλάδα δείχνωντας έτσι την προτίμησή τους στη χώρα μας. Τα δεδομένα έχουμε και από την αγορά της Κύπρου.

Άρα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουν οι Αμερικάνοι επαγγελματίες του τουρισμού -και όχι μόνο- τους Ελλήνες και Κύπριους Property Managers, δηλώνει ο πρόεδρος του ASTA Chapter of Greece & Cyprus κος Λεωνίδας Μπαμπάνης.

Οι τουριστικοί πράκτορες στη συνείδηση των Αμερικανών ταξιδιωτών κατέχουν εξέχουσα θέση. Ο Αμερικάνος τους εμπιστεύεται.

“Ο Αμερικάνος ταξιδιώτης, είναι ένας υποψιασμένος ταξιδιώτης”, συνεχίζει. “Θέλει να γνωρίζει όσα περισσότερα μπορεί για τον προορισμό που θα επισκεφθεί και τον τύπο καταλύματος που θα φιλοξενηθεί. Είναι ένας υποψιασμένος και απαιτητικός ταξιδιώτης”.

“Εκεί ο τουριστικός πράκτορας, με τη βαθιά γνώση που κατέχει για τον προορισμό που προσφέρει, καλύπτει τις ανάγκες του πελάτη του και κάνει το ταξίδι του ασφαλέστερο και ποιοτικότερο. Γνωρίζει τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία, τις εσωτερικές πτήσεις κλπ.

Άρα θα εξασφαλίσει την εμπειρία του πελάτη του. Γιατί για τον Αμερικάνο η Ελλάδα είναι ένα ταξίδι ζωής. Δεν έρχεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη γενικότερα. Δείτε τις αντιδράσεις σε ταινίες όταν λένε ότι θα πάνε στην Ευρώπη. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα”, αναφέρει ο κ. Μπαμπάνης χαρακτηριστικά.

Στόχος της συνεργασίας 

“Στόχος της συνεργασίας μας λοιπόν με το BnB News είναι να αναπτύξουμε τις συνεργασίες των Ελλήνων και Κύπριων Property Managers της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης με τους Αμερικάνους τουριστικούς πράκτορες σε πολλαπλά επίεπδα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ποιοτικές συνεργασίες για όλους και αύξηση των απευθείας κρατήσεων υψηλού επιπέδου για τους Έλληνες και Κύπριους επαγγελματίες των Short-Term Rentals & Villas.

Σε αυτό το μονοπάτι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος συνεργάτης μας από το BnB News.

Οι δράσεις που αναπτυχθούν, θα ανακοινωθούν στο προσεχές BnB Greece Conference στο οποίο θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να συμμετέχουμε, έχοντας ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό μας. Και ανυπομονούμε γι’ αυτό”, καταλήγει.

Περισσότερες πληροφορίες για το ASTA Chapter Greece μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.