Βράβευση της Ελλάδας & Κύπρου με το βραβείο της ASTA ως το Chapter της χρονιάς 2021

Στο φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο της ASTA (ASTA Global Convention 2021), που διεξάγεται 23-25 Αυγούστου στο Σικάγο, η Ελλάδα και Κυπρος τιμήθηκαν με το βραβείο της ASTA (American Society of Travel Advisors) ως το Chapter της χρονιάς 2021.

Εξαιτίας της απαγόρευσης εισόδου Ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ (λόγω μέτρων COVID-19), το βραβείο παρέλαβε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής κ. Κώστας Χαροκόπος, ο οποίος συμμετείχε στο εν λόγω ετήσιο συνέδριο με περίπτερο και παρουσίαση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στα μέλη της ASTA, και ειδικότερα της Αθήνας, του Ρεθύμνου, της Τήνου και της Θεσσαλίας (Μετέωρα, Βόλος, Πήλιο), στο πλαίσιο χορηγίας του ΕΟΤ  στο ετήσιο συνέδριο της ASTA.

Η Ελλάδα και η ASTA, έχουν διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Το Παγκόσμιο Συνέδριο της ASTA πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το 1967, το Διεθνές Συνέδριο το 1987 και πρόσφατα η Έκθεση Προορισμών της ASTA σε συνδυασμό με έναν ικανό αριθμό εκπαιδευτικών Fam Trips. Όταν οι ΗΠΑ έθεσαν ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας, μετά την αεροπειρατεία της TWA το 1985, η ASTA έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άρση της οδηγίας αυτής.

“Οι ιστορικοί αυτοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ASTA ισχυροποιούνται και κορυφώνονται σήμερα με την απονομή του βραβείου ASTA για το Διεθνές Chapter of the Year στην Ελλάδα & Κύπρο. Ως πρόεδρος της ASTA Ελλάδας & Κύπρου, δεσμεύομαι να συνεχίσω την εξαιρετική δουλειά των προκατόχων μου”, ανέφερε ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης.